A tamarin lekvár Hashajtó hatása

A székrekedést és a vele együtt járó kellemetlenségeket mindannyian ismerjük, így azt is tudjuk hogy micsoda megkönnyebbülést jelent, ha végre normalizálódik a székletürítés. Ehhez nyújt nélkülözhetetlen segítséget a Tamarin lekvár, mely a természet erejével képes beindítani a lelassult bélmozgást, és segít helyreállítani a székletürítés gyakoriságát.

Mire képes a tamarin?09_tamarin-fa

A tamarin egy csodaszép trópusi örökzöld fa, igen terebélyes lombozattal. A termését, a kérgét és a leveleit is előszeretettel használta és használja a népi gyógyászat. 

A tamarin gyümölcsének rendkívül magas mind a savtartalma, mind pedig a cukortartalma. Legfontosabb gyógyhatásaként a rendkívül erőteljes, ám mégis gyengéd szélhajtó, emésztést serkentő, hashajtó tulajdonságai emelendőek ki. Mindemellett a skorbut ellen is páratlan hatékonysággal vethető be.

A tamarin igen nagy mennyiségű fehérjét és szárazanyagot tartalmaz. A tamarin gyümölcsének felhasználása igen változatos, hiszen zselének, lekvárnak, fűszermártásnak és chutney alkotórészének is remekül beválik. De persze gyümölcsként is bátran elfogyasztható, a növény virágai és levelei pedig köretként is megállják a helyüket. A tamarin magjai megfőzhetőek és pörkölhetőek, valamint szárítva és őrölve süteményekbe is lehet őket sütni.

Őseink is ismerték emésztésre kifejtett jótékony hatásait, hiszen ha bárkinek a családban székrekedése volt, akkor a tamarin hatékonyan és természetesen segített megszüntetni a kínzó szorulást.

A tamarinduszt manapság leginkább dísznövényként szokták ültetni, pedig nem szabad elfeledkeznünk csodás gyógyító hatásairól sem. A tamarindusz gyümölcsének íze savanykás-édeskés jellegű, és igen zamatos.

Tamarin lekvár székrekedés ellen

A Tamarin lekvár egy teljesen természetes összetételű étrend-kiegészítő, mely rendkívül hatékonyan segíti elő a bélmozgást a benne található tamarinnak és szennának köszönhetően, melyek laxatív hatásúak, és enyhe perisztaltikát fokozó képességük is van.

Ezért a Tamarin lekvár kiválóan alkalmazható akut és krónikus székrekedés esetén is. Különösen hasznos lehet az idősebb korosztály számára, akik esetében jellemzően renyhe bélműködés figyelhető meg, ezért rendszertelen, nehézkes és akár komoly fájdalmakkal jár a székletürítésük. 

A Tamarin lekvár szintén nagy segítséget nyújt abban, hogy műtétek előtti kúra során, a röntgenvizsgálat és tükrözés előtt a belek megfelelően 03_tamarine-200gfelkészüljenek és megtisztuljanak.

A Tamarin lekvár egy olyan természetes hashajtó, mely különböző fajta gyümölcsöket, fűszereket tartalmaz, melyek jótékonyan hatnak a bélmozgásra, így képesek megszüntetni a székrekedést. 

Ráadásul ellentétben sok szintetikus hashajtó gyógyszerrel a Tamarin nem rendelkezik semmiféle káros mellékhatással sem, amennyiben betartják a adagolására vonatkozó előírásokat.

A tamarin egyébként gazdag antioxidáns vegyületekben és ásványi anyagokban is, így sok káliumot, vasat és magnéziumot is tartalmaz, melyek hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez. De igen jelentős mennyiségű C-vitamin, B-vitamin és karotin vegyület is található benne.

A tamarin főként a benne található ásványi sóknak, borkősavnak és pektinnek köszönheti gyengéd, ám mégis roppant hatékony hashajtó képességét. A tamarin vízfelvevő hatása fokozza a bélben található megemésztett anyagok vízmennyiségét, ami által könnyebben és gyorsabban ürülhet ki a széklet.

A tamarin mindemellett hatásos lázcsillapító és vértisztító is, de egyes kutatások alapján még potenciazavarok esetén is eredményes lehet.

A Tamarin lekvár tehát értékes hatóanyagaival fokozza az emésztés hatékonyságát, támogatja a bélrendszer egészséges, megfelelő ütemű működését, így hozzájárul a helyes bélmozgás meglétéhez és a kielégítő székletürítéshez.